Vaststellingsovereenkomst controleren

Vaststellingsovereenkomst controleren

Wanneer een werkgever wilt stoppen met de arbeidsovereenkomst biedt hij vaak een vaststellingsovereenkomst aan. Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen en wilt u zelf ook weg bij uw huidige werkgever? Weet dan dat het aanbod dat u heeft ontvangen niet altijd gelijk het beste aanbod is. Er is vaak nog onderhandelingsruimte wat u het beste kunt overlaten aan specialisten. Veelal heeft de werkgever een bedrag opgenomen voor de advocaat. In de regel is dit een bedrag van EUR 750,00 – EUR 1000 excl. BTW. Dit bedrag dekt eigenlijk altijd wel de kosten van de onderhandelingen.

Laat je vaststellingsovereenkomst checken

Wij beoordelen de vaststellingsovereenkomst onder meer op de volgende punten:

 1. De einddatum i.v.m. de fictieve opzegtermijn indien u aansluitend een WW-uitkering wilt ontvangen;
 2. De hoogte van de transitievergoeding;
 3. Of u vrijgesteld wordt van werk zodat u zich tijdens de vrijstellingsperiode reeds op zoek kan naar een nieuwe uitdaging. Let wel: vrijstelling is geen recht dat je hebt;
 4. Is er sprake van een concurrentie- en/of relatiebeding. Uitgangspunt is voor u natuurlijk dat de bedingen duidelijk zijn en eventueel worden aangepast;
 5. Spreken jullie finale kwijting af. Dit is vooropgesteld gebruikelijk dat dit wordt opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Des te belangrijker om zorgvuldig te bekijken of alle zaken die geregeld moeten worden ook geregeld zijn.

Onderhandelen

Wij onderhandelen graag voor u! Wij stemmen dit altijd eerst met u af alsook de mogelijkheden voor de onderhandelingen. Veelal vergoeden de werkgeversĀ  als onderdeel van de regeling de kosten van de advocaat zodat het gehele traject voor u kosteloos is.

Contact

Vanzelfsprekend maken wij graag een afspraak bij ons op kantoor. U bereikt ons op telefoonnummer 020 421 0500.

Vaststellingsovereenkomst uploaden

Onderstaand kunt u uw vaststellingsovereenkomst uploaden. Gelieve ook uw laatste salarisstrook, arbeidsovereenkomst, en (indien van toepassing) het sociaal plan.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer

  U kunt onderstaand uw bijlagen uploaden

  Vaststellingsovereenkomst

  Arbeidsovereenkomst

  Salarisstrook

  Sociaal plan

  Uw (eventuele) toelichting